Ediția 2024 a Conferinței Naționale de Psihiatrie, organizată de Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie (ARPP), se va desfășura în perioada 22-25 mai la Timișoara, oraș desemnat Capitală Culturală Europeană 2023.

Prof. Univ. Habil. Dr. Cristina Bredicean, Președintele Conferinței Naționale de Psihiatrie 2024:

„Timișoara, centru istoric cu o viață culturală și socială intensă, oferă cadrul perfect pentru o conferință de excepție. Spiritul divers al orașului nostru va facilita schimbul de idei și colaborarea interdisciplinară.”

Dialog între știință și cultură:

Tema centrală a ediției din 2024, „Psihiatria: spațiu cultural și multidisciplinar”, evidențiază importanța abordării holistice a sănătății mentale. Pe lângă sesiunile științifice dedicate ultimelor descoperiri din domeniu, participanții vor explora și conexiunea dintre psihic și cultură.

Ana Giurgiuca, Președinte ARPP:

„Conferința din 2024 va fi o călătorie fascinantă în universul minții, reunind experți din diverse domenii pentru a facilita schimbul de cunoștințe și experiențe. Împreună, vom contribui la progresul din domeniul psihiatriei și vom avea un impact pozitiv asupra vieții persoanelor care suferă de probleme de sănătate mintală.”

Oportunități unice de învățare și networking:

Conferința oferă o gamă largă de oportunități de învățare și dezvoltare profesională:

  • Cursuri de specializare: Unul dintre ele este dedicat geneticii psihiatrice, oferind o incursiune fascinantă în mecanismele genetice implicate în bolile mentale.
  • Prezentări și workshop-uri: Experți renumiți vor împărtăși cele mai noi cunoștințe și tehnici din domeniul psihiatriei.
  • Sesiuni de dezbatere și schimb de experiență: Participanții vor putea interacționa cu colegi din diverse domenii, să își prezinte propriile cercetări și să inițieze colaborări.

Timișoara: Cadrul perfect pentru o experiență memorabilă:

Pe lângă programul științific bogat, conferința oferă și o ocazie unică de a descoperi frumusețea și diversitatea culturală a Timișoarei. Participanții se pot bucura de o serie de evenimente culturale, vizite la obiective turistice și o atmosferă vibrantă specifică orașului.

O invitație către explorare și descoperire:

Conferința Națională de Psihiatrie 2024 este o invitație adresată tuturor celor interesați de o incursiune fascinantă în universul minții. Indiferent dacă sunteți medic psihiatru, psiholog, student sau pur și simplu pasionați de domeniul sănătății mentale, acest eveniment vă oferă șansa de a vă extinde cunoștințele, de a vă perfecționa abilitățile și de a contribui la progresul din acest domeniu esențial.

Pentru mai multe detalii și înscriere, vă rugăm să consultați site-ul oficial al conferinței: https://evenimente-arpp.ro/